des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dilluns, 11 de febrer del 2013

Isidro Ferrer (MCS)

 

«Se debería enseñar a pensar»

Isidro Ferrer és un creador de poesia visual. Format com a actor i escenògraf pertany a la generació que segueix a Carlos Rolando, América Sánchez, Mariscal o Peret. Hi ha un homenatge a tots ells en la seva feina, que es nodreix de l'espai de llibertat professional. Al seu laboratori conrea imatges carregades de surrealisme, metàfores rotundes. Poesia pura. Les seves obres destil·len ironia i un humor intel·ligent, aromes que no admeten més filtre que el del propi inconscient. Víctor Palau va escriure d'Isidro Ferrer el 13 de juliol de 2010

Va néixer a Madrid el 1963. És graduat en art dramàtic i escenografía, va treballar com a actor en diverses companyies de teatre. El seu primer contacte amb el món del disseny és a l'Heraldo de Aragón on és maquetador i il·lustrador. Estudia disseny gràfic a Barcelona amb Peret, amb qui col·labora durant un any. És co-fundador de l'estudi Camaleó i el1996 estableix el seu propi estudi a Osca.

Isidro ferrer és un dissenyador gràfic/il·lustrador que crea a partir d'imatges del seu propi univers. Ell crea/construeix la imatge del que vol comunicar i transmetre. Cartells, disseny editorial, il·lustració i sèries de animació entre molts etcèteres.También imparteix tallers de disseny i il·lustració i participa en exposicions tant individuals com col·lectives.

Com a elements gràfics Ferrer utilitza qualsevol cosa que es troba que va emmagatzemant per després 'donar-los vida'. Trossos de fusta, cartrons, papers usats i envellits, objectes quotidians, fotografies o filferros, i creen imatges representatives de l'univers de Ferrer. En la major part dels seus llibres, les imatges ja expliquen per si mateixes una història.

Els seus cartells, molts d'ells de temàtica social, de crítica social, amb la que se sent molt compromès, utilitza també l'associació de idees contràries (metralleta-crossa, raspall dents-claus) per crear en l'espectador com a mínim un sentiment de sorpresa. La caseta blanca amb una porta i una finestra oberta, laberints i escales, objectes que es converteixen en altres objectes o que perden la seva utilitat per ANIMAR-SE adquirir una essència i una personalitat.

Ell diu que quan es posa a treballar, sempre crea les seves obres amb una mirada infantil, però amb l'experiència d'un home savi. Utilitza la metàfora i la poesía visual, i crea unes peces escultòriques que després fotografia directament. A partir d'aquí crea personatges, normalment en dues dimensions, els col·loca o no sobre fons, segons quina sigui la seva finalitat o el guió de la historieta, un llibre, un cartell o portada d'un llibre.

La seva gama de colors és molt bàsica i poc variada, bàsicament treballa amb colors plans com el vermell i el groc i amb fotografies en escala de grisos o colors propers als grisos. També utilitza com element gràfic més la composició amb caràcters tipogràfics, amb una finalitat més decorativa que per ser llegit.

Isidro Ferrer és Diplomat en Art dramàtic i escenografia. Combina la seva activitat de dissenyador gràfic amb una intensa tasca en altres camps de la imatge, com la il·lustració, tant per a adults com per a nens, la realizació de còmics, animacions per a TV o l'edició. Té més de 30 llibres publicats i la seva obra ha sido objecte de múltiples exposicions individuals i col·lectives.

Obres destacades: Cartell per a l’exposició Salón des 100, homenatge a Toulouse-Lautrec en el centenari de la seva mort, París 2001; disseny tipogràfic de la coberta tèxtil al recinto de la ExpoZaragoza 2008 i el recobriment ceràmic del banc que recorre el front fluvial i les places temàtiques de l’Expo, Premio Càlamo i projecte de senyalització fet íntegrament en cartró pel Pabellón de España de la Exposición Universal de Shanghai 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada