des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dimarts, 22 de novembre del 2011

bones pràctiques (Roger Amat)

Sobre la problemàtica que va haver-hi durant la conferencia de La qüestió del paradigma. Genealogies de l’emergència en l’art contemporani a Catalunya sobre el tema de les "bones pràctiques" només volia dir que aquest passat dilluns es va realitzar a massana un curs sobre el tema. Llàstima no haver-ho sabut abans. Aquí deixo la informació.




El proper dilluns 21 de novembre, l'Escola Massana i l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya organitzen un curs sobre les Bones Pràctiques Professionals a les Arts Visuals obert a l'alumnat més avançat i als artistes professionals interessats a assistir. El curs estarà impartit per Florenci Guntín, secretari general de l'AAVC i coautor -junt amb l'advocat Lluís Brun- del Codi de Bones Practiques Professionals i la Guia de Contractació de l'Artista
A partir d'una breu anàlisi econòmica i social de les relacions entre l'artista visual i els mediadors (espais, museus i galeries d'art), el curs presenta un seguit de recomanacions per tal d'establir unes relacions satisfactòries per ambdues parts. Unes noves relacions professionals equilibrades i econòmicament justes. Es repassen els drets constitucionals de llibertat d'expressió i creació, els drets morals de l'autor, l'ús del contracte per escrit per aportar seguretat jurídica a les parts contractants i evitar els conflictes, els drets econòmics de l'artista reconeguts per la legislació de propietat intel·lectual, l'ús de les llicències Creative Commons de retorn social del suport i el finançament públic de les arts, la seva remuneració de l'artista i la seva base jurídica, les relacions dels artistes amb les galeries d'art, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada