des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

divendres, 16 de desembre del 2011

Víctor Papanek dixit (Marc Ligos)

Jo no hi estic massa d'acord, però situats en el context en què es va escriure i venint de qui ve, és important tenir-la en compte:

"Hay profesiones que ocasionan más daño que la de los diseñadores. Pero son pocas. En realidad sólo hay una mas dudosa: el publicitario. El hecho de inducir a alguien que no tiene dinero a comprar cosas superfluas (que seguramente no necesita) únicamente para imponer de esta forma otras, es la forma más mezquina de ganarse el pan en nuestros días."

Víctor Papanek, 1972.

1 comentari:

  1. El que esta clar, es que ajudar a la venta és una funció clara del disseny, però jo hem vull quedar amb el concepte "transmetre el missatge", a partir d'aquí, aquest missatge pot ser moralment incorrecte (als ulls del pensament del sr.Papanek) o pot transportar en ell aquesta funció social comunicativa, que, a diferencia de l'art actual, i sota el meu punt de vista, és més evident, que seria el que tindria l'utilització del disseny per solucionar problemàtiques o transmetre missatges "correctes" funcionant com l'intermediari més directe en la conducció de la societat cap a la millora evolutiva que ens pertoca.

    ResponElimina