des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

divendres, 9 de desembre del 2011

Objectified, contenido adicional. (Marc Ligos)





Algunes descripcions i links d'alguns dels personatges que sortien al documental:
Paola Antonelli: La directora de la secció de disseny del MOMA. 
http://www.designboom.com/eng/interview/antonelli.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Paola_Antonelli


Chris Bangle: El senyor que feia cotxes a cals BMW. També surt a la wikipedia, però aquesta és la seva web.
http://www.chrisbangleassociates.com/


Andrew Blauvelt: El senyor "chinito" que sortia i que entre d'altres coses és el curator d'art i arquitectura del Walker Art Center de Minneapolis. 
http://designmuseum.org/design/andrew-blauvelt


Erwan&Ronan Bourollec, alias "los hermanos Bourollec": Sense cap mena de dubte uns dels millors disenyadors de mobiliari de la última dècada. Tot i que no son ni els que més investiguen en materials, ni es que més objectes nous i funcionals creen, destaquen per la seva capacitat de fer absolutament preciós allò que fins abans no ho era tant. Són la forma del disseny contemporani. Fins, molt fins!
http://www.bouroullec.com/


Tim Brown, Bill Moggridge i David Kelley alias el senyors de IDEO: IDEO és la consultoria de disseny més important del món, juntament amb Smart Design. Els de IDEO passarán a la posteritat per uns dels més clars impulsors de les estratègies del Design Thinking d'Edward de Bono i les noves maneres de concebre el disseny i l'actitud creativa en tota l'estrategia d'una empresa normal. Els responsables de l'augment de ventas dels famosos post-its. Gràcies a ells, si ara ets dissenyador i no tens la paret plena de paperets de colors enganxats a la paret amb conceptes escrits, no ets ningú.
http://www.ideo.com/


Anthony Dunne i Fiona Raby, alias Dunne&Raby: Professors del Royal College en Interaction Design i els màxims exponents del Critical Design. A través dels seus objectes, reflexions, instalacions, investiguen sobre les noves direccions del disseny. Segurament, els Buckminsterfullers de l'època. Uns visionaris. El seu disseny es llegeix (en anglès) més que no es toca. Molt bons!
http://www.dunneandraby.co.uk/content/projects


Naoto Fukasawa: Tots els japonesos tenen el nom bastant semblant, i a vegades en diem el nom d'un pensant-nos que és un altre. Bé doncs, al Fukosawa no se l'ha de confondre. També sortirà als llibres d'història. L'objecte més increible de MUJI és seu. Aquell reproductor de CD's és peça de col·leccionista.
http://www.naotofukasawa.com/


Jonathan Ive, alias el dissenyador d'Apple: La història d'aquest home també és molt injusta. Steve Jobs ha passat a l'història, però d'ell poca gent en sap el nom. I potser m'equivoco però si Apple ha aconsegui aquesta capacitat de "fetitx" contemporàni no és per res més que per la forma. Aquest tiu ha estat l'encarregat de transformar i traduir tecnologia i software en forma i materia.
http://es.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Ive 


Hella Jongerius: La dona que va dir la gran frase "l'emoció crea la forma"!. Per mi, la millor dissenyadora/ artesana/ artista o el que sigui que treballa amb l'objecte i el mobiliari. Amb el temps ha anat perdent intensitat, però contiua sent de les grans. Té moltes peces editades per Droog Design.
http://www.jongeriuslab.com


Marc Newson: australià. Un dissenyador molt famós i que forma part de l'Star System, tot i que a mi personalment no em diu gran cosa. Ho toca tot: prodcute, tecnologia, interiors, mobiliari, automòvils, peça única, etc. A la bio de la seva web ja diu això: "Marc Newson is the most acclaimed and influential designer of his generation". No obstant, té coses molt bones.
http://www.marc-newson.com/ 


Dieter Rams: Segurament, una de les tres persones més influents en la història del disseny del segle XX. Si algú no ha anat a verure la expo del DHUB sobre ell, que ho deixi tot ara mateix i hi vagi.  És tant gran, que no té Web! Els seus 10 principis sobre el bon disseny, són com els 10 Manaments.
http://es.wikipedia.org/wiki/Dieter_Rams


Karim Rashid: Egípci. Absolutament el contrari que Dieter Rams. És el soroll, l'estridència i el Rock'n'Roll en el disseny. Com més excèntric més Rashid. Com els Starck, Newson, Hayon i algun més, forma part de l'Star System. Mira si és famós que si poses Karim al google, surt abans que el Karim Benzema del Madrid... 
http://www.karimrashid.com/


Alice Rawsthorn: Una de les grans periodistes a nivell internacional especialitzada en disseny. Escriu per New York Times i el Herald Tribune. La senyora, s'ha de reconèixer, en sap molt. Molt!
http://www.alicerawsthorn.com/bio.php


Smart Design: La millor consultoria del món especialitzada en human behavior reserach. A través de l'estudi del comportament i la relació de les persones amb els objectes, generen solucions 100% funcionals basades en la relació objecte-subjecte. El seu punt de vista de recerca i estudi sociològic i de treballs de camp, és molt interessant. DESIGN IS ABOUT PEOPLE, THAT'S SMART és el seu slogan. Tenen oficina a BCN, per si algú la vol anar a visitar...
http://www.smartdesignworldwide.com/




I ho deixo aquí.
Apalins!

2 comentaris: