des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dimecres, 19 de desembre del 2012

EL SISTEMA DE L'ART A CATALUNYA (jap)

Una jornada molt molt interessant...pero és ja!: el 21 de desembre a les 12 hs.
Jornada de debats de la AVC

21 de desembre de 2012
de les 12n a les 20h a Hangar - BCN

Jornada de Debats de la AAVC: El sistema de l’art a Catalunya

“Els debats de l’AAVC” és un programa iniciat el 2010 amb motiu del 30è aniversari de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya, que va tenir continuïtat durant el següent any i sota el títol genèric de “Comú”. Vistos els resultats plenament satisfactoris pel que fa a la documentació aplegada per a cada sessió, els materials generats pels participants i –especialment- per les aportacions dels públics que, en cada ocasió, van respondre a la convocatòria, durant el 2012 hem donat continuat a aquesta iniciativa.
Es tracta d’una activitat de transferència d’experiències i coneixement entre els experts (sovint artistes) i el públic interessat, constituït pels ciutadans seguidors de l’art i la cultura, estudiants, agents culturals i la comunitat artística. En aquesta Jornada de Debats volem enfocar alguns aspectes crucials de la conjuntura actual de l’escena i les polítiques culturals ens arts visuals a escala nacional.
1.L'escena del Videoart a Catalunya (a les 12h del mati)
Quin és l'estat actual de l'escena del videoart al país? Quines vies de professionalització emprenen els artistes? Com sobreviuen les plataformes de difusió existents? Un debat que ha de servir per reconèixer com està organitzat els sistema de l'art en el camp del vídeo art a Catalunya i conèixer de primera mà la salut de la creació, el mercat, l'èxit de les plataformes de difusió, els arxius o la projecció internacional dels artistes en actiu.
Alba G. Corral Usue Arrieta (Weare QQ) Julia Morandeira (Fira Loop) Laura Baigorri
Modera: Eli LLoveras (Hamaca)
2. Com s’ho fan els artistes en temps de crisi? (a les 4h de la tarda)
Una conversa entre artistes que, per la seva producció i trajectòria, poden ser un referent per a les noves generacions i el públic seguidor de l’art contemporani. Es tractarà de fer un repàs a la vida professional: formació, emergència, experiències amb les galeries i les institucions de difusió, etc. Parlarem de com viuen els artistes la seva professió en uns moments de crisi, canvi i noves oportunitats.
Alicia Vela Carles Congost Marcel␣lí Antúnez Perejaume Dora García
Modera: Francesca LLòpis
3. El sistema de l'art a Catalunya: crisi, incertesa i
oportunitats (a les 6h de la tarda)
Experiències, conjuntures i estratègies d'acció en un període de reducció de recursos, inestabilitat política i fragilitat manifesta dels agents configuradors del sistema. Gestors, comissaris, galeristes i activistes destacats comparteixen una mirada actualitzada del sistema en mig d'un procés de transició política i econòmica. Agents, institucions, organitzacions, comportaments, creences, normes, actituds, ideals, valors i les seves respectives interaccions a debat.
Pep Dardanyà, artista i gestor (Can Xalant) Rosa Pera, comissaria i directora del Bòlit Francesc Vidal, Priorat Centre d'Art - Xarxaprod Miguel Ángel Sánchez, ADN Galeria
Carles Guerra, MACBA Modera: Blai Mesa

 Organitza: AAVC / Col␣labora: Hangar Hamaca / Amb el suport de: ICUB, Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura i Moritz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada