des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dilluns, 18 de març del 2013

El Llop i la Caputxeta Vermella - James Jean (JFB)


Obra: El Llop i la Caputxeta Vermella
L’obra ens mostra a dos personatges, en un primer plà tenim a la caputxeta vermella, la qual l’única manera de saber que es ella es mitjançant el llibre vermell, en un altre plà podem veure les flors que simbolitzen la metamorfosis que sofreix el personatges en els comics de Fables i darrerament veiem al llop que en aquest cómic te la funció de guardaespatlles de la caputxeta i a la vegada investigador privat quan adopta forma humana. 

James jean és un americà-taiwanés nascut l’any 1979 a Los Angeles, California. És conegut per el seu treball tant comercial com artístic, s’autodefineix com un artísta visual. Dana Jennings del New york times va comparar al artista amb Maxfield Parrish “ En el seus treballs de fabules, les seves pintures i il·lustracions tenen un romanticisme i una lírica comparable d'en Maxfield Parrish” va guanyar sis cops els premis Eisner com al millor portadista i l'any 2006 va guanyar el premi del World Fantasy Awards. Ha treballat per Time Magazine, New York Times, Rolling Stones, Spin, ESPN, Atlantic Records, Target, Playboy, Knopf i Prada.

El seu estil és molt formal, però a la seva vegada és fresc, lúdic, expressiu, narratiu, sombriu i pervers. La seva obra és pot basar en la metamorfosis, la sexualitat, la mortalitat, l’historia, la ficció, en fi... abarca milers de temes i difumina amb destressa el romanticisme d’ensomni en aquells petits limits entre ells.

Quan toca l’illustracio, una cosa està clara, transporta als observadors a un altre món a través del seus traçats amb la seva tinta.

Va guanyar 4 premis Eisner per les portades de Fables, més tard també va guanyar el premi Eisner per les portades de The Umbrella Academy.
 
L'any 2006 va crear la portada del cd The Black Parade del grup My Chemical Romance
 
Entre els seus treballs més famosos hi han una colecció de roba de Prada, Trembled Blossoms en l’any 2007.
 
L’any 2008 es va retirar totalment de l’il·lustració per focalitzar-se només en la
pintura.
 





1 comentari: