des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dissabte, 25 de maig del 2013

Luisa Bruni (CBB)


Luisa Bruni va néixer a Roma el 1971. Va començar els seus estudis a l’institut Statale d’Arte Roma 2, va estudiar disseny tèxtil i moda durant dos anys i Orfebreria durant tres anys mes.

La seva obra, es basa bàsicament en la barreja de les dues disciplines, la joieria i la moda.
A partir del 1994, arrel d’haver guanyat el premi del Nobile Collegio di S. Eligo (Universitat d’orfebres i joiers de Roma) va començar a endinsar-se en una técnica, la modelació amb cera fosa, que es la técnica amb la que avui crea totes les seves joies.
Des de 1998 ensenya art del teixit en diferents institucions d’art.

La joieria contemporània.

La seva obra, s’engloba en la joieria contemporània, la qual és considerada única, simbòlica i conceptual.
Es diferencia de la joieria clàssica principalment perquè se l’hi ha incorporat un nou contingut a les peces, un sentit des del disseny, un concepte propi de l’autor, una forma d’expressió personal autentica i individual.
Les joies narren, expliquen histories i es diferencien entre si per petits detalls, la qual cosa fa que cap sigui igual i per tant siguin peces úniques.

La seva obra.

“Princess” -> Basada en formes geomètriques així jugant amb els espais buits i plens. Aquesta col·lecció, esta feta bàsicament amb plata i or.

“Algas” -> Basades en formes ondulades del fons marí amb un acabat setinat per dintre i brillant per la vorera, la qual cosa ens porta a una sensació de moviment. El material utilitzat per aquesta col·lecció és la plata.





“Plink!” -> Basada i inspirada en la fotografia, en l’instant just, centrant-se en un moment en concret, en una forma concret. El moment en que una gota d’aigua cau i el moviment que produeix aquesta.

“E non e’ piu’ Occidente” -> aquesta col·lecció d’anells, està inspirada en un llibre, “1001 nits” que és un llibre de relats i contes àrabs d’orient mitja. Per a la realització d’aquests, utilitza la plata per a la base i resina i especies per a la superfície. Amb la utilització de les especies i l’olor d’aquestes, vol transportar a l’usuari als típics mercats d’occident.



 “Gratachecca” -> Aquesta col·lecció d’anells, fa referència a un granissat típic a Roma. Luisa Bruni, per donar aquest toc realistic a la peça, utilitza la plata i la resina, a la qual l’hi dona color tal i com fan els xarops de fruita que es posa al gel de la Gratachecca.





“Fundali” -> En aquesta col·lecció, juga amb el temps, suggereix èpoques passades. L’edat d’or amb la investigació en el Klondike. En mostra una mirada dels naufragis que es troben a dins el mar mediterrani. Luisa Bruni introdueix la pintura en les aquesta col·lecció de joies barrejant-la amb la resina per tal de donar un efecte de profunditat, així simulant el fons del mar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada