des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dijous, 7 de febrer del 2013

"The bad artist imitate, the great artist steal." (XHB)





Pablo Picasso, BANKSY

Banksy és un cas excepcional l'àmbit del graffiti, ja que arrel d'una cua de denuncies per pintades a la seva ciutat natal, a Brisol, va acabar en un llarg proces judicial. Aquest va crear una gran discussió en el món de l'art entre els que defensaven la seva obra i els que el tractaven de bandal. El cas és que va acumular un deute impagable que ni ell ni la seva família podien afrontar.
Definitivament la resolució del cas va dictaminar que pagués la multa fent-se càrrec de la decoració del pavelló per a la següent exposició internacional de Londres. 

Aquest fet marca un punt d'inflexió en la carrera d'aquest artista, ja que se li obren les portes dels circuits de l'art en majúscules.
Deixaria de colar clandestinament les seves obres en museus per passar a ser dels artistes més cotitzats i productius d'Englaterra. En aquest punt no deixa enrere els seus principis, ja que segueix treballant a peu de carrer, però incorpora tota una nova línia d'obra expositiva, més o menys interessant, plantejada per als museus en formats escultòrics per exemple. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada