des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dilluns, 27 de maig del 2013

KIM JUNG GI (SPJ)





Nascut a corea del sud el 1975 a Goyang-Si a la província de Kyongki-Do. Als 19 anys, va ingressar a l’Escola de Belles Arts amb especialització en art i Disseny . Durant 3 anys va estudiar a la costa oest a l’universitat Dong- Eui de Busan. Tot i està estudiant art Kim Jung Gi  reconduir la seva professió al dibuix que és el que més l’interessava a nivell personal. 

Els seus principals referents són Toriyama Aikira i Otomo Kastshiro, dos grans  personatges de la cultura manga Japonesa. Va esta molt influenciat per obres com bola de drac. Referent a les seves influencies afirma que la cultura Sud coreana es altament restrictiva i tot està molt influenciats en el món dels dibuixos japonesos, aquest no tenen una acceptació en el país. 

La seva primera publicació fou Funny Funny, un recopilatori del seu treball, Més tard es dedica a la docència ensenyen a les universitats i escoles privades Manwha, que en termes coreans es un sinònim de tira còmica oriental o historietes , es caracteritza pel seu format vertical.
El 2007 i el 2011 va publicar els seus 2 principals llibres Skecthbook 2007, Skechtbook 2011 que agrupa gran part del seu treball. 

En aquest mateix any és quan es reuneix amb l’escriptor francès Jean David Morvan, el qual fa arribar el seu treballa  Europa. I amb el qual actualment estan treballant en un llibre d’historietes. La història està escrita pel guionista francès Jean-David Morvan.

La seva font d’inspiració es troba allà on està el seu interès. Ell mateix explica que si per exemple veu una cursa de F1, les seves obres durant els següents dies seran de F1. Llavors acostuma a dibuixar i varia la seva temàtica segons les experiències viscudes. Tot i això te unes temàtiques predilectes que són de caire sensacionalistes, com el sexe, el crim i la guerra. 

 El estil de dibuix que ha anat adoptada es deu a  una necessitat professional. Ja que en les classes de dibuix que imparteix ha de treballar el dibuix al instant que exposa, per tant  elimina el esbós inicial i treballa directament, que és un dels trets més característics del seu estil.


Amb tot això Kim Jung Gi a creat un personatge a mediàtic el qual la gent admira la seva metodologia de dibuix. Actualment a fet “actuacions” on dibuixa en un plafó alguna il·lustració i aquest es enregistrat i amb públic.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada