des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

dijous, 12 de juny del 2014

BEN HEINE (MAN)

Sobre l'autor
Ben Heine es un artista multidisciplinari Belga nascut a Costa d'Ivori. La seva fama vingué al 2011 amb amb els projectes "Pencil vs Camera" i "Digital Circlism", tenint un gran ressò a internet. Es considera influenciat per el Surrealisme, l'Expressionisme i el Pop Art, també la natura, la humanitat (coneixement i societat) i la seva vida personal.

Pencil vs Camera 73: Autorretrat


Obra: Pencil vs Camera
La idea vingué al 2010, sent el resultat de una llarga exploració gràfica i una evolució com a artista. Aquesta sèrie barreja el dibuix i la fotografia, imaginació i realitat, ilusions i surrealisme. En aquest projecte, se sol enfocar en l'arquitectura, retrats i animals i com a temes, recorre a l'amor i l'amistat. La primera imatge vingué a l'Abril de 2010, però la serie es el resultat d'una evolució personal i artística.

Pencil vs Camera 7:  Podem veure els seus 3 quadres preferits i l'ull com a espectador, quelcom que ho veu tot.
Sol integrar un dibuix fet per ell mateix en un fons realista, hi ha diverses maneres de aconseguir aquest efecte, però la seva mà sempre es clarament visible: representa la forta conexió entre l'espectador, l'artista i l'obra. El dibuix sol ser en blanc i negre, sobre un fons blanc mentres que la foto sol ser molt acolorida, augmentant el contrast entre els dos medis.

Pencil vs Camera 30: Dibuix instantani, improvisat. Hi ha lletres que formen la paraula "Pencil", després hi ha escrit "Dust" a la bandera, fent menció a la pols de les fotos i la terra. El superheroi busca noves idees i els altres personatges juguen. 
Li agrada plasmar la vida de les persones, fer retrats, usar animals i arquitectura.... Quasi sempre tracta temes agradables i pacífics, com la llibertat, l'amistat, la natura.... Fa art per la gent, per somiar, per a que oblidin els seus problemes diaris. 
Pencil vs Camera 15: Tracta de forma impactant el perill en el que està la natura
Pencil vs Camera 59: Metàfora i paròdia del capitalisme: tots estàn conectats, ens pregunta "qui es el depredador?"
Pencil vs Camera 75:  Sol en un extrany i infinit podi. Abstracció, simplicitat i anamorfosis, cada cilindre simbolitza un repte a la vida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada