des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

diumenge, 2 de juny del 2013

Paula Bonet (SLR)



Natural de Vila-real, Paula Bonet va néixer al 1980 (33 anys).
Es va llicenciar en Belles Arts a València, i va completar la seva formació estudiant a Nova York, Xile i Itàlia. 

Fins fa relativament poc, el seu estil era pictòric i treballava combinant l’oli i el gravat. A part d’altres tècniques com la xilografia, litografia i la serigrafia.  Però els obligats temps d’espera d’aquestes tècniques que necessiten un temps de secat, i la seva impaciència, van fer que s’acabés decantant per la tinta xinesa i les aquarel·les. Amb un resultat més ràpid i directe, característiques principals del seu treball més recent.

Aquesta velocitat també ha vingut donada en com la seva obra s’ha expandit com la pólvora per Internet. Sobretot gràcies a Facebook, la nova eina de donar-se a conèixer dels artistes. 

L’estil de la Paula Bonet és molt personal, les seves il·lustracions tenen orígens molt diversos, per tant cadascuna explica quelcom diferent. Sempre des d’un punt molt honest i sincer, sense màscara, la Paula expressa el que té a dins. Arribant així, molt a prop del espectador, ja que són coses que tothom pot haver viscut.
Cal remarcar que tot i que cada il·lustració ens expliqui una cosa diferent, podrien formar part d’un conjunt de vivències que anessin de la mà. La seva tècnica consisteix en els pilots o la tinta xinesa, la pintura acrílica, les aquarel·les i els llapis de colors. Entrellaçant una mena de fils metàl·lics que formes sempre figures femenines, les quals el 70% de les vegades és ella mateixa. I que van acompanyades sempre d’un text.

“Jo si faig un dibuix sense alguna cosa vermella i sense text, és com que no l’he acabat”.




 Darrerament ha col·laborat en l’escenografia per a l’obra anomenada “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, en el llibre de poesia d’Estel Solé “Quan s’uneixen tots els punts” i ha realitzat junt a Amaia Crespo el seu primer llibre infantil, “Llegeix-me”.







Il·lustració inspirada en el llibre de "Las cajas de luz" de Shane Jones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada