des d'una perspectiva històrica i transversal estudiem, analitzem i relacionem els fenòmens de l’ art, el disseny,
l'arquitectura, l’artesania i la imatge amb els esdeveniments contemporanis de la cultura,
el context econòmic, social i polític dels últims 40 anys; això vol dir que "cavalquem sobre lo tigre..."

diumenge, 10 de maig del 2015

Karim Rashid - El Fruiter














AUTOR


Va néixer al Caire, Egipte l’any 1960.

És un autor multidisciplinari que ha construït una gran diversitat d’objectes tant per interiors com per exteriors. El gran nombre de colors, suaus, fluids i orgànics en els objectes és el que demostra que alhora és un dels dissenyadors més prolífics del moment.
Quan era jove va decidir mudar-se a Canadà, Ottawa, per poder fer la carrera de Disseny Industrial a la Universitat de Carleton. L'any 1982 va decidir fer un postgrau a Itàlia, al cap de poc va marxar a Nova York i montà el seu propi despatx, actualment també viu allà. A la vegada ha treballat per grans marques de roba.
El seu treball està exposat en dos-centes col·leccions permanents de galeries d’arreu el món: Museu d’art de Filadèlfia, el MoMa, British Design Museum, etc.





CONTEXT HISTÒRIC

Durant el 2011 hi va haver la revolució egípcia que es concentrava amb grans manifestacions, protestes i actes desobedients pel carrer. Es va originar contra l’excés policíac, les lleis, les grans taxes d’atur i la modificació del salari mínim. A causa d’aquesta revolució l’autor es va inspirar en fer quelcom relacionat amb el país, per això va escollir els elements arabescos.





ANÀLISI





Amb això vol representar una espècie d’arabesc geomètric que evoca diversos circuits entrellaçats en si. La peça escollida està feta amb acer inoxidable, tot i que algunes peces de la col·lecció estan acolorides amb color gris. Està caracteritzada per unes formes anguloses que d’aquesta manera contrasten amb les fruites rodones i de colors, que podem col·locar.

Podem observar l’objecte de diferents punts de vista, i a la vegada com es transmet la llum des dels diferents angles.
Té molt en compte el desenvolupament, el servei, la qualitat, l’ecologia, la sostenibilitat de l’objecte.






VALORACIONS

He escollit l’obra perquè m’ha tret visualment, per la seva elegància. A continuació quan vaig saber que era una fruitera em va sobtar més, ja que és inusual i divertida a la vegada, per la seva composició, tot i l’escassetat dels colors.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada